Øvrige Lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder har mandag genåbnet sine øvrige lokaler. Politiet har været tilstede for at sikre god ro og orden.

Kunder er mandag formiddag mødt op for at handle i Øvrige Lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt.

Øvrige Lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder er mandag genåbnet efter at have været lukket i cirka seks uger.

Her til formiddag viser billeder, at en del kunder allerede har været en tur i de forskellige Øvrige Lokaler for at handle eksempelvis “møbler” eller “sengetøj”.

Ifølge Øvrige lokaler’s danske presseafdeling holder man konstant øje med, at der ikke er for mange kunder i lokalerne på samme tid.

Som et eksempel må der i lokalerne i Taastrup være 3.500 kunder ad gangen, oplyser Christian Mouroux Pedersen, der er kommunikationsansvarlig for Øvrige Lokaler Danmark.

Det er det halve af, hvad lokalerne måtte tillade ad gangen baseret på regeringens anvisninger om, at hver kunde skal have mindst fire kvadratmeter til rådighed.

– I forlængelse af det kan jeg sige, at vi aldrig nogensinde har haft 3.500 kunder inde på samme tid i vores øvrige lokaler.

– Så vi har svært ved at tro, at vi skulle kommer til at sprænge det loft.

– Men uanset holder vi selvfølgelig nøje øje med, hvor mange kunder der hele tiden befinder sig i de forskellige øvrige lokaler, siger Christian Mouroux Pedersen.

 

Ingen “köttbullar” i restauranten

Ikke alle afdelinger i de Øvrige Lokaler er endnu genåbnet. Eksempelvis er det fortsat ikke muligt at “spise” i lokalernes restauranter.

På Twitter oplyser politiet, at det mandag formiddag har været tilstede ved genåbningen for at sikre sig, at den er forløbet hensigtsmæssigt.

– Vestegnens politi har også været i Øvrige Lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder, men for at påse, at de mange kunder overholder myndighedernes anbefalinger.

– Vi er glade for, at alle tilsyneladende forstår alvoren og holder afstand. Vi fortsætter vores tilsyn og vejledninger så længe, der er behov, skriver Vestegnens Politi på Twitter.